Windows 7 support beëindigd. Wat nu?

Wat houdt het beëindigen van de ondersteuning voor Windows 7 in?

 

De afgelopen jaren heeft Microsoft ondersteuning voor Windows 7 geboden.

Als je Windows 7 ondanks het stoppen van de ondersteuning blijft gebruiken, blijft je pc gewoon werken, maar is deze mogelijk kwetsbaarder voor virussen en andere beveiligingsrisico’s. Internet Explorer wordt ook niet langer ondersteund. Dus als jouw Windows 7-pc verbonden is met internet en je gebruikt Internet Explorer, dan loopt je pc mogelijk extra gevaar. Je zult ook merken dat steeds meer apps en apparaten compatibiliteitsproblemen met Windows 7 krijgen omdat fabrikanten van software en hardware zich op de nieuwste Windows-versies richten.

Nu de ondersteuning stopt, zijn er twee manieren om beschermd te blijven:

Je huidige pc upgraden

Maar heel weinig oudere pc’s zijn geschikt voor Windows 10 (de nieuwste Windows-versie). Ik raad je aan Windows-upgradeassistent te downloaden en te installeren om te zien of je pc voldoet aan de systeemvereisten voor Windows 10.
Als je pc geschikt is, kun je aan de hand van de stappen in de handleiding de upgrade uitvoeren. 

Een nieuwe pc kopen

Als je huidige pc niet geschikt is voor Windows 10, is dit misschien het juiste moment om op zoek te gaan naar een nieuwe.

Met raad en daad kan ik je hierin bijstaan. Na aanschaf kan ik de volledige installatie voor je doen en de bestanden van je oude pc naar wens overzetten.

Onveilig

Je doet er goed aan Windows 7 niet meer te gebruiken nadat de ondersteuning op 14 januari 2020 stopt. Het systeem is dan mogelijk vatbaar voor hacks, omdat beveiligingslekken niet meer worden gedicht.